05.02.2021.

Aglomeracija Novska: Vodovodu Novska predana na korištenje nova komunalna oprema

„Vodovod Novska je jedna od najpropulzivnijih tvrtki u gradu i svaki njihov uspjeh uspjeh je i grada Novske i vjerujem i svih naših sugrađana“ izjavio je gradonačelnik Novske Marin Piletić tijekom primopredaje drugog dijela komunalne opreme koju je tvrtka nabavila u sklopu provedbe EU sufinanciranog projekta „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Novska“.

Riječ je o teretnom vozilu nosivosti do 3,5 tona te tri vozila za prijevoz radnika i materijala. Vrijednost ovog dijela opreme iznosi 663.425 kuna s PDV-om, a tvrtka Vodovod Novska koristit će ju za poboljšanje usluge i unaprjeđenje svakodnevnih aktivnosti. U prosincu 2020. tvrtka je dobila opremu za inspekciju kanalizacije, akustični uređaj za traženje kvarova na vodovodu, prijenosni ultrazvučni mjerač protoka za vodovodnu mrežu, pneumatski bušač (raketa) 80 sa stupnjevanom glavom te dva vozila – traktor s kabinom i mini utovarivač. Preostali dio opreme očekuje se u drugom kvartalu ove godine.

Ugovori o komunalnoj opremi potpisani su krajem prošle godine s tvrtkama Agra trgovina d.o.o., Gra-po d.o.o. i Zubak grupa d.o.o. iz Zagreba a ukupna vrijednost ovih ugovora iznosi 2.812.925 kuna s PDV-om.

Obnovili smo vozni park za sljedeće desetljeće i uložili svega 25 tisuća kuna gradskog novca pa smo iznimno sretni što će Vodovod Novska moći kvalitetno upravljati ovim vrijednim projektom i uz obnovljeni vozni park“ izjavio je direktor tvrtke Mario Filipović.

Projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Novska“ vrijedan je preko 123,6 milijuna kuna, od čega Europska unija sredstvima iz Kohezijskog fonda sufinancira projekt s više od 70 milijuna kuna. Zahvaljujući ovom strateški važnom projektu na području grada Novske te naselja Stari Grabovac, Paklenica, Voćarica, Jazavica, Roždanik i Bročice izgradit će se preko 42 kilometara sustava javne odvodnje te će se rekonstruirati 13 kilometara postojeće vodoopskrbne mreže. Uz navedene komponente, kroz projekt će biti izgrađen i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda s najvišim stupnjem pročišćavanja.