09.11.2021.

Napredak radova prema projektnim elementima (studeni 2021.)

Projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Novske“ započet u veljači prošle godine, ušao je u završnu fazu. Njime je obuhvaćena izgradnja i rekonstrukcija sustava javne odvodnje, kanalizacijske mreže duljine više od 42 km, 18 crpnih stanica, dva kišna preljeva, sanacija 13 kilometara postojećeg vodovodnog cjevovoda, izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te nabava komunalne opreme za održavanje sustava.

  1. Izgradnja kanalizacije u naselju Bročice – završeno polaganje kanalizacijskih cijevi, u ukupnoj dužini od 9.570 m. U tijeku je priprema dokumentacije za tehnički pregled.
  2. Izgradnja kanalizacije Novska istok – završeno polaganje kanalizacijskih cijevi s južne strane ispod okućnica u Starom Grabovcu, Paklenici, Voćarici, Jazavici, Roždaniku i Rajiću. Također je završeno polaganje cjevovoda sa sjeverne strane županijske ceste u Starom Grabovcu, Paklenici, Rajiću. Nakon završenih svih radova na polaganju gravitacijskih i tlačnih cjevovoda te izvedbe svih kućnih priključaka asfaltiran je Maček sokak u duljini od oko 350 m.Radovi se trenutačno izvode u naseljima Voćarici, Jazavici i Roždaniku duž sjeverne strane županijske ceste. Do sada je ugrađeno 22.200 m od ukupno 23.300 m.
  1. Odvodnja Grad Novska – završeno polaganje kanalizacijskih cijevi u Vlaićkoj ulici. Radovi se trenutno izvode kroz polje ispod Osječke ulice te u dijelovima Staroselske, Lovačke ulice i Ulice Adalberta Knoppa. Do sada je ugrađeno 3.800 m od ukupno 9.412 m.
  2. Rekonstrukcija vodovoda u gradu Novskoj – položeni cjevovodi u Kolodvorskoj ulici, Ulici kralja Zvonimira, Ulici kralja Tomislava te u samom centru grada duž trga i parka. Još uvijek traju radovi na priključenju korisnika na novi vodoopskrbni cjevovod. Završena je većina radova duž sjeverne i južne strane Osječke ulice od silosa prema centru grada te u ulicama Josipa Kozarca, A. G. Matoša, Ivane Brlić Mažuranić, Ivana Zajca i Ulici Stjepana Radića. Radovi na polaganju cjevovoda trenutačno se izvode u Zagrebačkoj i Radničkoj ulici. Postavljeno je oko 10.000 m od ukupno 13.000 m vodoopskrbnih cjevovoda. Obnovljena je i asfaltirana pješačka staza u Kolodvorskoj ulici u dužini od oko 600 m.
  3. Izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, kapaciteta 11.700 ES – u tijeku je izrada projektne dokumentacije potrebne za izgradnju uređaja. Početak radova predviđa se u prvom kvartalu 2022. godine.