12.02.2021.

Održan operativni sastanak o napretku projekta Aglomeracija Novska

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, Davor Vukmirić, održao je operativni sastanak s gradonačelnikom Novske Marinom Piletićem, direktorom tvrtke „Vodovod Novska“ Mariom Filipovićem te predstavnikom izvođača radova i ostalima uključenima u projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracija Novska“.

Pohvalivši dinamiku radova, Vukmirić je između ostalog uputio zahvalu Mariju Filipoviću, na „izuzetnom trudu i angažmanu“ u provođenju projekta, kao i gradonačelniku na suradnji, te iznimnom poznavanju svih dosad izvršenih poslova na projektu zahvaljujući redovitom obilasku terena.

Govoreći o završenim dijelovima projekta Aglomeracije, direktor Filipović naveo je završetak dijela projekta koji se odnosi na kanalizacijske mrežu u naselju Bročice, te je istaknuo skoro stavljanje u funkciju oko 9,5 kilometra mreže, kao i polaganje kanalizacijskih cijevi u istočnim naseljima Grada Novske te oko 5,6 kilometra novih vodovodnih cijevi u gradu.

Zahvalivši se Hrvatskim vodama na provođenju Aglomeracije na području Grada Novske, gradonačelnik Piletić, istaknuo je civilizacijski doseg projekta bez kojega nema daljnjeg razvoja Grada.

„Ovom prilikom u ime gradske uprave Grada Novske želim još jednom reći veliko hvala Hrvatskim vodama koje su prije godinu dana započele najveći komunalni i infrastrukturni projekt na području grada Novske od njezine samostalnosti čime će većina naših istočnih naselja dobiti javnu kanalizaciju kao jedan civilizacijski doseg bez kojeg ne možemo razvijati ni gospodarstvo ni sve ostale segmente važne za razvoj grada. Kroz ovaj projekt vrijedan preko 123 milijuna kuna, Novska će dobiti i prvi veliki uređaj za pročišćavanje otpadnih voda čime ćemo doseći i ekološke standarde kojima Hrvatska teži“ zahvalio se u svom obraćanju gradonačelnik Piletić.

Podsjetimo, radove na projektu izvodi građevinska tvrtka Palir koja je dodatno pojačala broj radnika na terenu kako bi se radovi i dalje odvijali predviđenom dinamikom.