09.04.2021.

Potpisan Ugovor za izgradnju pročistača vrijednog 33 milijuna kuna

U nazočnosti ministra gospodarstva i održivog razvoja, Tomislava Ćorića, generalnog direktora Hrvatskih voda, Zorana Đurokovića i gradonačelnika Novske, Marina Piletića u sklopu aktivnosti na provedbi projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Novska“ potpisan je i ugovor za izgradnju pročistača otpadnih voda vrijedan 33 milijuna kuna, odnosno 41,2 milijuna kuna s PDV-om.

Ovaj uređaj jedan je od najvažnijih segmenata projekta „Aglomeracije Novska“ a ugovor za projektiranje i izgradnju uređaja potpisali su Mario Filipović, direktor tvrtke „Vodovod“ Novska i Dražen Miličić, u ime Zajednice ponuditelja, GIS Aqua Austria GmbH i Palir d.o.o. Zagreb.

„Rok za izgradnju uređaja je 27 mjeseci a početak radova očekujemo u rujnu ove godine, nakon što pripremimo potrebnu dokumentaciju i ishodimo sve potrebne dozvole. Krajem ljeta sljedeće godine uređaj bi mogao biti i sagrađen jer u spomenutom vremenu je uključeno i 10 mjeseci probnog rada. Dakle možemo očekivati da će uređaj biti predan Vodovodu Novska u srpnju 2023. godine.“ izjavio je prilikom potpisivanja ugovora direktor Vodovoda Filipović, zahvalivši se na suradnji i potpori u provedbi projekta Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja kao i Hrvatskim vodama.