29.01.2021.

Radovi na Aglomeraciji Novska nastavljaju se punim intenzitetom

Trenutno su otvorene tri komponente radova, a to su izgradnja kanalizacije u naselju Bročice, izgradnja kanalizacije u istočnim naseljima i najzahtjevnija od svih - rekonstrukcija kanalizacijske mreže u samom gradu.

Položene su gotovo sve kanalizacijske cijevi kroz naselje Bročice, odnosno preko 9.400 metara dužnih cjevovoda. Ondje su u tijeku ispitivanja ispravnosti istih, a nakon toga trebalo bi uslijediti gravitacijska i tlačna ispitivanja te ispitivanje crpnih stanica. Prema vremenskim uvjetima, uslijedit će i radovi na uređenju zelenih površina i asfaltiranja. „Završeno je asfaltiranje triju ulica, a to su Hrvatskih branitelja, Put mira i Crkvena, dok u Domobranskoj imamo još za ispraviti lokalna oštećenja na cesti uslijed izvođenja radova. Važno je za napomenuti, da svi stanovnici znaju, da neke stvari mi kao Vodovod ne možemo vratiti u prvobitno stanje, tu prvenstveno mislim na nogostupe i ceste. No, ono što mogu reći jest da Grad ima glavni projekt u planu, a to je novi asfaltirani nogostup kroz naselje Bročice“, rekao je direktor Vodovoda Novska, Mario Filipović.

Iako projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Novska“ službeno traje do 24. prosinca ove godine, direktor Filipović smatra da će se trajanje projekta morati produljiti  zbog kašnjenja koja su prouzročena koronavirusom odnosno prošlogodišnjim lockdown-om. Probleme predstavljaju i hidrometeorološke prilike pa se građani pozivaju na strpljenje jer je riječ o kapitalnom projektu za Grad ukupne vrijednosti 123 milijuna kuna u kojemu će svi dobiti besplatan priključak na kanalizaciju, ali i ono najbitnije – bolje uvjete života.

POGLEDAJTE GALERIJU: