28.09.2020.

Radovi u punom zamahu

Radovi u sklopu projekta „Aglomeracija Novska“ u punom je zamahu te je u Bročicama završeno 60 posto kanalizacijske odvodnje, a pored nove vodovodne mreže u Novskoj kroz projekt će se izgraditi i 46 kilometara nove kanalizacijske mreže s pročistačem te rekonstrukcija i izgradnja 13 km novog cjevovoda

Radovi na kanalizacijskoj mreži trenutno se odvijaju na tri lokacije. U naselju Bročice radovi su u punom zamahu te je završeno više 60 posto kanalizacijske odvodnje od ukupno 8.600 metara gravitacijskog i tlačnog cjevovoda, što je, s obzirom na „lock down“ koji je obustavio radove na više od dva tjedna, velik napredak. „Vjerujem da će do listopada radovi u tom naselju biti završeni nakon čega slijedi uređenje te se toplo nadam da će sve biti završeno do kraja godine“, rekao je direktor Vodovoda Novska, Mario Filipović.

Usto, radi se i u naselju Stari Grabovac u kojemu su završeni svi gravitacijski kanali iza okućnica, a posebno zahtjevna jest dionica kod nogometnog igrališta. Dubina je vrlo velika, u nekim dijelovima i preko četiri metra, a usto trasa prolazi središtem ceste koja će se također morati renovirati poslije radova. Građanima je stoga otežan ulaz, no iz Vodovoda Novske mole za razumijevanje i strpljenje. Na križanju ulice Kralja Tomislava i Kolodvorske uskoro se očekuju i prve tlačne probe, odnosno ispitivanja cjevovoda pod visokim pritiskom. Po završetku radova u Grabovcu sljedeće naselje po planu je Paklenica te, kako kaže Filipović, ispod kuća će se raditi u sušnim dijelovima godine.

POGLEDAJTE GALERIJU: