30.11.2020.

STUDENI 2020

Gradonačelnik Novske, Marin Piletić, obišao je gradilišta u sklopu zahvata Aglomeracije Novska u naseljima Bročice i Paklenica, a uskoro bi trebali početi i radovi u naselju Voćarica, Brestača i u samom centru grada.

Radovi na kanalizacijskoj mreži u sklopu projekta Aglomeracije Novska završavaju na nekoliko lokacija. U naselju Bročice postavljaju se zadnji metri kanalizacijskih cijevi. “Od ukupno 9400 metara, što gravitacijskih što tlačnih kolektora, preostalo nam je još svega 250m. Ovime radovi naravno neće završiti, slijedi ugradnja elektrostrojarske opreme u crpne stanice, uređenje okućnica, izrada armirano-betonskih ploča i poklopaca na revizijskim oknima“, rekao je direktor Vodovoda Novska, Mario Filipović koji je zajedno s gradonačelnikom Piletićem, obišao gradilišta.

U Bročicama je izvedeno i preko 250 kućnih priključaka a za očekivati je da bi radovi na ovom dijelu mogli biti završeni do kraja godine. Nakon postavljanja cijevi u Starom Grabovcu izvođači završavaju poslove ispod potkućnica, kao i u Paklenici, a radovi bi uskoro trebali „doći“ i u naselje Voćarica, ali i sam centar Novske, na što se dodatno upozoravaju građani. „Vodovod se rekonstruira u ulici Kralja Tomislava, izvode se tlačne probe u ulicama Kralja Zvonimira i Kolodvorskoj ulici te je završeno ispiranje cjevovoda i voda je u njima zdravstveno ispravna, a predstoji nam ulica A. G. Matoša pa sve do Osječke i centra grada u ovoj prvoj fazi. To je od Privredne banke pa do kraja prema naselju Brestača kroz Zagrebačku ulicu. Čeka nas veliki posao jer moramo otvoriti ovaj naš trg, betonske opločnjake, što zahtjeva veliku organizaciju i promišljanje na koji način i kad je najpraktičnije taj posao obaviti, a da je najmanja fluktuacija građana. Možda u siječnju“, rekao je Filipović.