28.12.2020.

Započeli radovi na novoj vodovodnoj mreži u Osječkoj ulici

Nakon ulica Kralja Tomislava i Zvonimira te Kolodvorske ulice, u kojima traju radovi na priključcima za korisnike, prošlog tjedna započeli su radovi postavljanja novih vodovodnih cijevi u Osječkoj ulici.

Radovi u Osječkoj krenuli su od nekadašnjih pogona mlina i silosa prema centru grada a cijevi će se postavljati s  obje strane ulice, u dužini oko 1,2 kilometra. Radovi će se odvijati do kraja ove godine te se nastavljaju i u siječnju kada je planiran završetak ove dionice.

„Radovi će se odvijati od zgrade Privredne banke do autobusnog stajališta prema Domu zdravlja. Zbog kopanja kanala za cijevi bit će potrebno ukloniti betonske kocke pločnika na šetnici i sačuvati ih od uništenja. Želimo ove poslove završiti u što kraćem roku, dok nema terasa i sa što manje pješaka na šetnici“ rekao je Mario Filipović, direktor Vodovoda.

Zbog radova na kućnim priključcima u ulicama gdje su položene cijevi dolaziti će povremeno i do kratkih prekida opskrbe korisnika vodom pa se stanovnici mole za razumijevanje.

Poslovi na kanalizacijskoj mreži projekta također se nastavljaju punim intenzitetom. Uz  završna ispitivanja u Bročicama, te nakon Starog Grabovca i Paklenice slijedi polaganje cijevi u naseljima Voćarica i Jazavica.

POGLEDAJTE GALERIJU: