18.03.2020.

Započeli radovi u Bročicama

Polaganjem cijevi profila i radovima na šahtu u Ribičkoj ulici u Bročicama i službeno su započeli radovi na projektu „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Novska“. Početak radova na ovom kapitalnom projektu za Novsku, njene stanovnike i stanovnike okolnih naselja, obišao je i gradonačelnik Novske, Marin Piletić te direktor tvrtke „Vodovod Novska“, Mario Filipović.

“Dnevna dinamika radova je 18 do 20 metara, a nakon Ribičke na redu je ulica Hrvatskih branitelja i ulica 5. listopada“ izjavio je prilikom obilaska direktor Filipović te dodao kako će dinamika radova ovisiti i o situaciji s koronavirusom te trenutnim poteškoćama s isporukom materijala iz Austrije.

Uz kanalizacijsku mrežu, kada krenu radovi na rekonstrukciji vodoopskrbne mreže, bit će potrebno osigurati i neometano funkcioniranje vodoopskrbe a to će prvo biti u ulici Kralja Zvonimira te Kolodvorskoj ulici.

„Radi složenosti poslova, kopanja i zemljanih radova te prisutnosti teške mehanizacije koja se koristi, molim za razumijevanje i strpljenje građana dok se radovi izvode u blizini njihovih domova“ odao je Filipović te dodao kako je uz započete radove u tijeku i izrada projektne dokumentacije kojom je predviđena izgradnja kanalizacijske između naselja Rajić – Borovac.

POGLEDAJTE GALERIJU: