08.11.2021.

Završeno 80 posto poslova na provedbi projekta „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Novska“

Na sastanku zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda Davora Vukmirića, gradonačelnika Novske Marina Piletića, direktora tvrtke Vodovod Novska, Marija Filipovića te predstavnika izvođača radova, voditelja projekta i nadzora, održanom jučer u Gradskoj upravi Grada Novske, zaključeno je kako projekt dobro napreduje te da je ušao u završnu fazu.

“U samom gradu pri završetku su radovi na vodoopskrbnoj mreži, a uskoro bi trebali započeti i radovi na 7 kilometara kanalizacijske mreže u Novskoj.  Ukupno je do sada ugrađeno 35,5 od 42 kilometra kanalizacijskih cjevovoda po naseljima, a na vodovodnoj mreži u Novskoj, 10 od 13 kilometara vodoopskrbnog  cjevovoda. U tijeku je i izrada projektne dokumentacije za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Početak ovih radova očekujemo u prvom kvartalu naredne godine” – rekao je direktor Filipović.

“Korak po korak, mi ovaj projekt Aglomeracije Novske privodimo kraju”, kazao je gradonačelnik Piletić, te dodao kako će, zahvaljujući Hrvatskim vodama i Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, sva kućanstva dobiti besplatan priključak na kanalizaciju, bez obzira je li riječ o kućanstvima obuhvaćenim Aglomeracijom Novska, ili je riječ o projektu Aglomeracije Brestača – Nova Subocka“.

Pohvalivši komunikaciju između uključenih u realizaciju, Hrvatskih voda, Vodovoda Novska, izvođača radova tvrtkom Palir, nadzora radova i gradonačelnika, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda,  Davor Vukmirić, istaknuo je i Hrvatsku vladu, koja je za oko 60 infrastrukturnih projekta u Hrvatskoj odvojila 25 milijardi kuna, od čega su 14 milijardi bespovratna sredstva. Podsjetimo, projekt „Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Aglomeracije Novske“, ukupne je vrijednosti s pročistačem 147,6 milijuna kuna te je u znatnoj mjeri sufinanciran EU sredstvima, sredstvima Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, kao i Hrvatskih voda.

Po završetku sastanka odrađen je i obilazak radova u Potočnoj i Radničkoj ulici u Novskoj. Tom je prilikom predstavnik izvođača radova, tvrtke Palir, Filip Babić izjavio kako poslove namjeravaju završiti u proljeće 2022. godine, nakon čega će se pristupiti izgradnji pročistača otpadnih voda.

POGLEDAJTE GALERIJU: